Kolster Brandes

Kolster-Brandes Ltd. stamt af van de firma Brandes in Toronto, Canada, opgericht in1908. Brandes wordt onderdeel van het Amerikaanse AT&T in 1922. 

De Britse vestiging is opgericht in 1924 als Brandes Ltd, Slough. De produktie bestaat uit koptelefoons, luidsprekers met hoorn van papier maché en later luidsprekers met een conus. Deze producten worden verkocht via een netwerk van fietsenwinkels. 


NRC februari 1929

Nadat de Amerikaanse moedermaatschappij in 1928 overgaat in de 'Kolster Radio Corporation of America', wordt de naam van de Britse dochter 'Kolster-Brandes'. Het geheel blijft onder beheer van AT&T. 

In 1930 werken er 2000 man. Hoewel toendertijd ongebruikelijk werken mannen en vrouwen soms aan dezelfde taken, b.v. de eindtest. In 1931 piekt de produktie op 2000 toestellen per dag. 

Kolster-Brandes maakt aanvankelijk goedkope radio ontvangers, en heeft een bijbehorend imago. Halverwege de jaren '30 stapt men over op luxere toestellen.

Nederland: de Nederlandse importeur van Kolster Brandes toestellen was de N.V. Technische Handel Mij. "Détha", Damrak 62, Amsterdam.

Noorwegen: importeur was JM Feiring A/S, Letorvet, Oslo.