BSR

 

BSR McDonald (Birmingham Sound Reproducers, later ook Better Sound Reproduction) is opgericht in 1932 in het Verenigd Koninkrijk door Daniel McLean McDonald. 

Het bedrijf produceert verschillende elektrische produkten. In 1951 brengt BSR een betaalbaar platenwisselaar mechanisme aan de markt. Hiermee werd BSR in hoog tempo marktleider in dit segment. Ongeveer 90% van de productie was bestemd voor export. Het BSR mechanisme is jarenlang toegepast in verschillende spelers van BSR zelf, maar ook in die van merken zoals Dansette, Bush, Decca, Marconiphone en Pye. De "Monarch" spelers werden door BSR gemaakt in de Monarch Works fabriek in Old Hill, Staffordshire, England. In 1977 werd de top van de productie bereikt, het wereld-marktaandeel lag toen dicht tegen de 90%.

In de eerste helft van de jaren '80 werden de BSR produkten verdrongen door nieuwe produkten, zoals de Sony Walkman en de CD-speler. BSR ging aanvankelijk home computers produceren (ZX Spectrum) en perifere computerprodukten, maar moest zich in 1985 geheel terugtrekken op de markt voor voedingseenheden (Astec in Hong Kong).