Verzamelingenveiling

Op maandag 8 november aanstaande houdt Vendu Rotterdam zijn eerste verzamelingenveiling.

In deze editie gaat onder andere de verzameling historische microfoons (1925-1965) van Marinus Meijer onder de hamer. De heer Meijer (Mr. Microphone) heeft in meer dan vijftig jaar tijd een unieke verzameling microfoons bij elkaar verzameld met vele mooie topstukken zoals een Marconi koolmicofoon, type Reisz uit ca. 1925, een RCA condensatormicrofoon (NBC), type AA 4088 uit ca. 1928 en nog vele anderen.
 
Daarnaast bieden wij u ook een zeer grote verzameling historische radio’s, waaronder één van de allereerste Nederlandse radio’s ooit gemaakt door radiopionier Idzerda. Maar ook grammofoons (o.a. het laatste model dat Edison op de markt bracht), fonografen, emaille reclameborden (waaronder een bijzondere van His Master’s Voice Radio uit ca. 1930).

Tot slot is er een zeer uitgebreide collectie camera’s waaronder veel Leica, Hasselblad en veel oude filmopname en afspeelapparatuur.
 
U kunt de gehele catalogus online bekijken op: www.vendurotterdam.nl

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november zijn de kijkdagen in de Kipstraat 54 te Rotterdam waar wij u graag verwelkomen met een kopje koffie. Graag wel even op voorhand registreren via onze website of door te bellen met het secretariaat
010 - 411 85 44.

De veiling op maandag 8 november vindt plaats in de zaal maar als u zich registreert via onze website, kunt u ook deze veiling ook online volgen en meebieden.
Wij begroeten u graag bij een van de kijkdagen en als u vragen hebt, horen wij graag van u.

Met vriendelijke groet / Kind regards,

drs. Peter van der Waal
Algemeen taxateur
Aanwezig op ma, di, do & vrij

Vendu Rotterdam
Kipstraat 54
3011 RT Rotterdam
Tel. 010 - 411 85 44

www.vendurotterdam.nl